علت ایجاد ترک پا و روش های خانگی برای درمان آن چیست؟

شاید شما هم در بین دوستان، آشنایان یا حتی خودتان، افرادی را دیده باشید که به علت خشکی در کف پا دچار ترک پا و پینه شده اند، و به خاطر این بیماری که نمای نامناسبی دارد، هنگام راه رفتن نیز دچار درد و ناراحتی هستند. ترک پا یکی از مشکلات پوستی است که ممکن است در اکثر افراد مخصوصا کسانی که پوست خشکی دارند، و بیشتر بانوان بروز کند. ترک‌ ها به صورت خطوطی در پوست پا ظاهر می‌شوند و می‌توانند به دلیل اصطکاک، خشکی، فشار یا عدم رطوبت پوست بوجود آیند. ترک ها نمایانگر یک سد پوستی در معرض خطر هستند و اگر اجازه داده شود عمیق و باز تر شوند، باکتری ها یا عفونت های قارچی می توانند وارد شوند، که منجر به ایجاد بیماری شده و راه رفتن را دچار مشکل میکنند.در این مقاله به علت ایجاد ترک پا و روش های خانگی درمان آن میپردازیم.

علت ترک پا و روش های خانگی درمان آن

چه عواملی باعث خشکی و ترک پا میشود؟

ایستادن در زمان های طولانی، استفاده از کفش های نامناسب یا کوچیکتر از سایز پا، از دست دادن رطوبت زیر پوست بر اثر گرما و حمام های طولانی با آب داغ، راه رفتن بر روی سطوح زبر مانند موکت و فرش بدون استفاده از صندل یا دمپایی به مدت زیاد، بیماری های مانند پای ورزشکاران میتوانند علت ایجاد ترک پا شوند.

 موارد مهم علت ایجاد  ترک پا:

1- خشکی پوست:

خشکی بیش از حد پوست می‌تواند منجر به ترک ‌های پوستی شود. ترک پا در قسمت پاشنه پا که به نام کالوس شناخته میشود، ایجاد میشود. زمانی که راه میروید چربی در این بخش پخش شده و بعد از مدتی باعث میشود که خاصیت ارتجاعی خود را از دست بدهد. این امر همراه با خارش، التهاب و قرمزی و درد میباشد. حتما از کرم های مرطوب‌ کننده‌ مناسب و قوی در طول روز برای مرطوب کردن پا استفاده کنید، و علاوه بر آن شب قبل از خواب از کرم مناسب استفاده کرده و روی آن جورابی نخی بپوشید که تا زمان بیدار شدن رطوبت کافی به پا برساند.از راه رفتن بر روی سطوح زبر مانند موکت و فرش بدون محافظ یا پاپوش اجتناب کنید.

2- فشار و استرس بر روی پا:

وزن بدن بر روی کف پا و پاشنه قرار می‌گیرد و باعث می‌شود پوست در این نواحی زیر فشار قرار گیرد. این فشار می‌تواند علت ایجاد ترک‌ پا شود. افرادی که در مشاغلی هستند که به مدت طولانی سر پا فعالیت میکنند و یا افرادی که دارای اضافه وزن بیش از اندازه هستند، باید به چک کردن پاهای خود و استفاده از مرطوب کننده اهمیت بدهند.

3 – کفش‌های نامناسب:

کفش‌های بی‌کیفیت یا کفش‌ هایی که به درستی اندازه پا نیستند می‌توانند باعث ایجاد فشار زیادی بر پاشنه پا شوند و ترک‌های پوستی ایجاد کنند. استفاده از صندل ها که محافظتی برای قسمت پشت پا و کف پا ندارند توصیه نمیشود.

4-انواع قارچ پا:

عفونت‌های قارچی می‌توانند باعث خارش، التهاب و ترک‌ های پوستی در پا شود. درمان این نوع عفونت‌ ها معمولاً با استفاده از داروهای ضد قارچ و تجویز پزشک انجام می‌شود.

5- بیماری‌ های پوستی:

برخی از بیماری‌ های پوستی مانند اگزما یا پسوریازیس ممکن است باعث ترک‌ های پوستی شوند. درمان این بیماری‌ها معمولاً تحت نظر پزشک انجام می‌شود.

6- کمبود ویتامین‌ ها و مواد معدنی:

کمبود برخی ویتامین‌ها مانند ویتامین A-C-B  و مواد معدنی (مانند روی و امگا-3) می‌تواند باعث ترک‌ های پوستی شود. مصرف مکمل‌ های غذایی و تغذیه مناسب می‌تواند به رفع این مشکل کمک کند.

7- مشکلات سلامت و پزشکی:

افرادی که دارای بیماری های خاصی مانند دیبات، کم کاری تیروئید و یا افراد باردار میتوانند دچار این مشکل شوند. با افزایش سن به علت کمبود کلاژن سازی و خشکی پوست امکان ایجاد ترک پا است.

8- استفاده از آب داغ :

حمام های طولانی و آب داغ کاملا به ضرر پوست شما هستند، و باعث خشکی پوست، اگزما و خارش میشود. بهتر است از  آب ولرم برای شست و شو استفاده کنید.

علت ایجاد ترک پا

روش های خانگی برای جلوگیری از ترک پا

1- استفاده از کرم های مرطوب کننده و روغن ها:

با استفاده از کرم های مرطوب کننده ی مخصوص پا، وازلین، روغن های گیاهی مانند نارگیل، شی باتر، زیتون، بادام و کنجد  پای خود را ماساژ دهید، و با جورابی نخی تا صبح از آن محاظت کنید، این عمل باعث رطوبت رسانی، نرم شدن و لایه‌ برداری سلول‌های مرده سطح پوست می‌شود.

2- لایه برداری کف پا:

امروزه بسیاری از بانوان از پدیکور برای رفع خشکی و از بین بردن پوسته های سطح پا و ماساژ پا استفاده میکنند. شما میتوانید در منزل نیز اینکار را انجام دهید. برای این کار داخل تشت کوچکی آب ولرم بریزید و داخل آن میتوانید از کوکتل های مخصوص پدیکور، صابون رنده شده استفاده کنید، پای خود را در آن قرار دهید این کار باعث نرم شدن پوسته های پا میشود. بعد از اینکه پوسته ها نرم شدن با یک سوهان دستی مخصوص پا یا سنگ پا به آرامی پوسته های پا و لایه سطحی را کنار بزنید سپس با حوله ای سبک پا را خشک کنید و با مرطوب کننده یا روغن ماساژ دهید.

3- از عسل استفاده کنید:

عسل و یا رویال عسل دارای خصوصیات ضد میکروبی و آنتی باکتریال است و می‌تواند زخم‌های روی پوست را بهبود ببخشد. این ماده دارای خاصیت مرطوب کنندگی بسیاری بالایی است و خشکی پوست را درمان میکند. بعد از استحمام میتواند عسل را به پاشنه پا بمالید و سپس با یک پلاستیک یا جوراب پای خود را بپوشانید .اجازه دهید چند ساعتی بر روی پا قرار بگیرد تا نتیجه مطلوبی  بر روی ترک ها بگذارد.

4- از روغن نارگیل استفاده کنید:

روغن نارگیل حاوی اسید های چرب مغذی است که به آبرسانی و محافظت از پوست کمک می‌کند. مهم‌ترین این اسیدهای چرب عبارتند از لینولئیک اسید (ویتامین F)  و اسید لوریک که خاصیت ضد باکتریایی و مرطوب کنندگی دارد. ماساژ دادن پا توسط روغن یا کره ی این محصول باعث ایجاد رطوبت رسانی عمیق و جلوگیری از ایجاد زخم و ترک پا میشود.

5- استفاده از تشت شیر:

شیر برای لایه ‌برداری پوست مفید است و به آن درخشش و طراوت می‌دهد. اسید لاکتیک و آلفاهیدروکسی اسید موجود در شیر به برطرف کردن خشکی پوست کمک می‌کند. شما میتوانید به جای آب از شیر نیز برای رطوبت رسانی به پا ها استفاده کنید.

6- استفاده از موز:

موز و پوست موز دارای آنتی‌ اکسیدان، فیبر و مواد مغذی حیاتی است که به مرطوب کنندگی پوست کمک میکند. یک عدد موز را له کنید، روی پاشنه پای خود و نواحی دارای ترک بمالید سپس با یک پلاستیک یا جوراب پای خود را بپوشانید و اجازه دهید چند ساعت بماند.

 

جمع بندی:

اگرچه ممکن است پوستتان پس از آغاز درمان،‌ اندکی بهبود یابد، چندین روز یا چند هفته زمان لازم است تا ترک پاشنه به طور کامل درمان شود. پس سعی کنید روش های مراقبتی را جدی بگیرید و از ایجاد این ترک ها جلوگیری کنید. اگر ترک پاشنه پای شما بر اثر یک بیماری ایجاد شده است، هرگز آن را خود درمانی نکنید. در این موارد لازم است به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.

 

 

برچسب‌ها:

اشتراک گذاری

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد، تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد، تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود استفاده کرده باشید، تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از اطلاعات تماس (ایمیل، شماره همراه و ...) استفاده کرده باشید، تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع مقاله باشد، تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *