بر خلاف تصور اکثر افراد جوش زدن فقط برای نوجوانان نیست، حتی در سن 30 تا 40 سالگی و بعد از آن هم ممکن است جوش های دردناک با ظاهری نامناسب را تجربه کنید. در واقع، 15 درصد از زنان بالغ نیز با آکنه درگیر هستند. گزینه های درمانی زیادی برای رفع این مشکل وجود دارد، کمک گرفتن از متخصص پوست و داشتن روتین مناسب به شما کمک می کند که پوستی سالم و بدون جوش داشته باشید اما شما نمی خواهید که تلاش شما برای پاکسازی پوست بیشتر از اینکه مفید باشد ضرر داشته باشد. بنابراین در این مقاله به 7 موردی که موقع جوش زدن نباید انجام دهید می پردازیم.
7 موردی که موقع جوش زدن نباید انجام دهید:
1. لمس کردن پوست و دستکاری جوش را متوقف کنید.
لطفا خودتان را به خاطر داشتن جوش سرزنش نکنید. آکنه به سادگی از عواملی که به طور طبیعی در بدن ما یا آلودگی هایی که در محیط وجود دارد رخ دهد. تا حد امکان از لمس صورت به وسیله دست ها یا حتی موبایل خود، خودداری کنید. تلفن همراه خود را از پوست صورت فاصله دهید، زیرا امکان وجود بقایای پوستی یا چربی (سبوم) بر روی سطح آن وجود داشته باشد. تا حد امکان قبل از لمس کردن صورت، دست های خود را با آب و صابون بشویید.
تا جایی که امکان دارد از ترکاندن جوش ها دوری کنید. در صورتی که جوش حاوی عفونت باشد، ترکاندن آن می تواند سبب انتشار باکتری به دیگر منافذ شود و جوش ها را گسترش دهد. ترکاندن یک جوش می تواند سبب به تعویق افتادن فرآیند ترمیم طبیعی بدن شود و در نهایت منجر به ایجاد لک پوستی می شود.

2- بیش از حد صورت خود را نشویید.
بسیاری از افراد مبتلا به آکنه احساس می کنند که باید صورت خود را به شدت بشویند. اما این می تواند پوست را تحریک کند و اثر استفاده از محلول و پماد های ضد جوش را کم کند. بهترین حالت شست و شوی صورت به صورت دبل کلینزینک یا دو بار در طی روز است. بهتر است صبح ها بعد از بیدار شدن و شب ها قبل از خوابیدن صورت خود را با شوینده مخصوص بشویید.
3- از مرطوب کننده و آبرسان استفاده کنید.
بسیاری از افراد مبتلا به آکنه و جوش در مورد استفاده از مرطوب کننده احتیاط می کنند زیرا می ترسند که جوش های آنها بدتر شود. این یک باور بسیار اشتباه است. زمانی که به طور مداوم از داروهای ضد جوش و شوینده های ضد چربی پوست استفاده می کنید پوست شما کم آب و دچار دهیدراتگی و خشکی می شود .حتما از یک مرطوب کننده “غیر کومدوژنیک” یا “غیر جوش زا” برای کمک به حفظ سلامت پوست خود هنگام درمان آکنه استفاده کنید.
4- استفاده بیش از حد از بنزوئیل پراکسید و یا محلول های ضد جوش.
مطالعات نشان می دهد که محصولات با غلظت های پایین تر از بنزوئیل پراکسید به اندازه محصولات با دوزهای بالاتر از این ماده موثر هستند. تفاوت این است که دوزهای پایین تر، مانند 3٪ به جای 10٪، بدون خشک کردن و تحریک پوست، جوش ها را از بین می برد. پس در زمان استفاده از محصولات خشک کننده جوش حتما با متخصص پوست مشورت کنید و یا از دوزهای پایین به صورت مستمر استفاده کنید. فراموش نکنید درمان جوش ها زمانبر است و نیاز به حوصله و صبوری دارد.
5- از خمیر دندان برای خشک کردن جوش دوری کنید.
روش های قدیمی و خانگی در بسیاری موارد مشکلات جدی را به وجود می آورند. خمیر دندان ها دارای ماده ای به نام تریکلوسان هستند که یک ماده آنتی باکتریال است و سبب از بین رفتن باکتری هایی که باعث ایجاد اکنه روی پوست میشود. اما مشکل این جاست که ترکیب این فرمولها در خمیر دندان ها غلیظ تر از فرمولی است که برای پوست مناسب است و ممکن است جوش را خشک کند اما باعث ایجاد سوختگی پوست شده و لکی بسیار مقاوم و تیره بر روی پوست شما باقی می گذارد. پس تا حد امکان از زدن خمیر دندون بر روی جوش خود اجتناب کنید.
6- از زدن پوست لیمو یا خود لیمو به صورت مستقیم بر روی پوست اجتناب کنید.
Ph پوست انسان به طور طبیعی بین ۴.۵ تا ۵ است. PH آب لیمو ۲ و بسیار اسیدی است. استفاده مستقیم از لیمو بر روی پوست باعث تحریک لایه اسیدی پوست میشود و این امر باعث سوزش، حساسیت، لک و قرمزی پوست می شود. بنابراین به جای لیمو از محصولات تخصصی برای خشک کردن جوش خود استفاده کنید.
7- از شامپو، لوسیون بدن برای پوست صورت استفاده نکنید.
پوست صورت یکی از نازک ترین و حساس ترین قسمتهای بدن است، به همین دلیل استفاده از لوسیون های بدن یا شامپو های بدن که نسبت به مرطوب کننده ها مواد مغذی کمتر و عطر بیشتری دارد و همچنین ph متفاوتی دارند، برای پوست ضرر دارد. بهتر است از محصولات مخصوص پوست با توجه به نوع و تایپ پوستی خودتان استفاده کنید.
جمع بندی:
اجازه ندهید این جوش های مزاحم بر زندگی روزمره شما مشکلی ایجاد کند. شما خوب می دانید که این مشکل بسیار شایع است و برای هر فردی پیش می آید. 7 موردی که موقع جوش زدن نباید انجام دهید را حتما جزو عادت های روزانه خود قرار دهید و با صبوری و پیگیری در درمان این مشکل ثابت قدم باشید.
نظرات کاربران