اهمیت داشتن ناخن های سالم و زیبا، بر کسی پوشیده نیست. ناخن ها علاوه بر محافظت از بافت نوک انگشتان میتوانند از وضعیت داخلی بدنمان و سلامت آن با تغیر رنگ و حالات ، اطلاعاتی به ما بدهند. اکثر بانوان به سلامت ، زیبایی و مرتبی ناخن خود اهمیت میدهند. بدترین اتفاقی که میتواند برای ناخن ها بیفتد، ترک خوردن و یا شکسته شدن آن ها میباشد. با روند افزایش سن مخصوصا بعد از دهه 50 سالگی این موضوع شدت بیشتری میابد. مراقبت از سلامت ناخنها را باید جدی بگیریم. امروز در این مطلب قصد داریم به 11 نکته مهم برای تقویت ناخن ها اشاره کنیم.
11 روش مهم برای تقویت ناخن ها
1- داشتن تغذیه ی متناسب:
مصرف غذاهایی که حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مفید هستند از نکته های مهم برای تقویت ناخن ها و رشد آن ها میباشند، این مواد به استحکام ناخن ها کمک میکنند. ویتامینهای A، B، C، D، E و مواد معدنی مانند زینک ، بیوتین و کلسیم برای ناخن ها حیاتی هستند.
2- فرم دهی و کوتاهی صحیح به ناخن ها:
به طور ماهیانه از سوهان ناخن با کیفیت برای شکل دهی به ناخن ها استفاده کنید. سوهان را در یک جهت حرکت دهید تا از شکستگی ناخن ها جلوگیری شود. دفت کنید که این امر باید با فشار بسیار ملایم همراه باشد. برای کوتاهی از ناخن گیر های مناسب ،تیز و فلزی استفاده کنید توجه داشته باشید که از انتها ناخن ها را کوتاه نکنید و کمی فاصله از قسمت گوشت قرار دهید.
4- استفاده از ابزار پلیش ناخن:
پلیش ناخن میتواند به درخشش و هموار کردن سطح ناخن کمک کند. بهتر است بعد از انجام سوهان کشی از پلیش استفاده کنید. این امر باعث میشود که لاک ناخن بر روی دستان شما زیبا تر و یکدست تر پخش شود.
5- مرطوب کردن دست و ناخن ها :
استفاده از کرم های دست و روغن های ناخن برای حفظ رطوبت دست ها و ناخن ها بسیار مفید است. بعد از شستن دست ها یا ظروف و حتی بعد از حمام بهتر است از کرم های مرطوب کننده ی دست که حاوی اسید لاکتیک، گلیسیرین، هیالورونیک اسید،الکل ستسریال و سوربتین میباشند ، که اثرمرطوب کنندگی دارند علاوه بر آن از مرطول کننده هایی با روغن های شی باتر،نارگیل،زیتون،آواکادو و جوجوبا استفاده کنید.
6- روغن های مخصوص کوتیکول:
استفاده از روغن های کوتیکول به کمک کوتیکول های خشک و زبر می روند و آن ها را نرم و مرطوب میکند. روغن کوتیکول محلولی است از روغن های آوواکادو، جوجوبا و درخت چای تولید شده است. این روغن با خاصیت ضد قارچی که دارند از به وجود آمدن هر گونه باکتری و میکروبی ، جلوگیری میکند . دقت داشته باشید که کوتیکولها را به آرامی به سمت اطراف ناخن بازگشت دهید، اما از بریدن یا خراش دادن آن ها اجتناب کنید.
7- استفاده از مکمل ها و تقویت کننده های ناخن:
استفاده از تقویت کننده های ناخن به تقویت ساختمان کراتین (پروتئین موجود در ناخنها) کمک میکنند و از شکستگی ناخن ها جلوگیری میکند. استفاده از مکمل هایی که حاوی زینک، کلاژن و ویتامین B هستند برای رشد و سالم نگه داشتن ناخن ها نکته مهمی هستند.
8- استفاده از دستکش:
هنگام شستشوی ظرف ها یا استفاده از مواد شوینده قوی، دستکش لاتکس یا نایلون بپوشید تا از ناخن ها و پوست دست ها محافظت کنید.
9- اجتناب از مواد شیمیایی مضر و لاک های بی کیفیت:
از استفاده از محصولاتی که حاوی فرمالدهید، تولوئن یا دی بوتیل فتالات (DBP) هستند، خودداری کنید، زیرا این مواد میتوانند به ناخنها آسیب برسانند. از لاک های برند های معتبر به جای لاک های فیک و بی نام و نشان اسفاه کنید.
10- انتخاب سالن و ناخن کار مناسب:
نکته مهم برای تقویت ناخن ها استفاده از مواد مرغوب و تبحر شخص برای انجام کارهای ناخن است. قبل از انجام کارهای خدماتی و زیبایی تحقیقات کافی برای انتخاب فرد ناخن کار به عمل بیاورید.
11- اجتناب از جویدن ناخن:
جویدن ناخن میتواند باعث شکستگی ناخن ها و عفونت های پوستی شود. برای کنترل این عادت ناخوشایند، میتوانید از پلیش هایی با طعم تلخ استفاده کنید.
جمع بندی:
با روند افزایش سن ناخن ها دچار افت کیفیت ، شکنندگی و ضعیف شدن میشوند. با توجه به نکات بالا و رعایت آن میتوان تا حد زیادی به استحکام آن ها در طی زمان کمک کرد.
نظرات کاربران